Majsstykker

Indtastet af:

Opskriften giver 20

Ingredienser:

Lun vandet og rør gæren ud heri.

Tilsæt yoghurt naturel, sirup (æble, ahorn eller andet) og æg.

Majsmel, fiberhusk, pofiber og fuldkornsspeltmel røres grundigt i.

Tilsæt salt og speltmel lidt ad gangen. Ælt grundigt til dejen er glat og rund.

Dejen må kun flyde langsomt ud, når du stopper røremaskinen.

For at booste hævningen, kan dejen lægges i en stor frysepose, smurt med olie. Læg den på en plade i ovnen og sæt en bradepande i bunden. Hæld en liter kogende vand i og luk ovnen.  Lad den hæve en halv time.

Klip posen op og hak dejen ud til boller med et par spartler. Slå evt. dejen ned først, hvis du har god tid.

Efterhæver 15 min eller 45 hvis dejen er slået ned.

Pensl med æggestrygelse og sigt minutpolenta over.

Sæt i 225 g. varm ovn, men skru ned til 200 g. når den er sat ind. Bagetid ca. 15 min.

Opskriften tilhører kategorierne:

Low FODMAP/ Bagværk Morgenmad Bagværk Bagværk/ Boller Brunch
kommentarer leveret af Disqus

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, samt data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - herunder Low FODMAP, LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2019, Opskriftsamleren.dk