Melanzane Alla Parmigiana med bønnefritter
Jane Faerbers fantastiske opskrift, som kun har hittet herhjemme.
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Tomatsauce med basilikum
Varm olien op i en gryde, hak hvidløget fint og svits det i olien. Tilsæt tomater, basilikum, og lidt kokossukker. Lad saucen simre i 30-40 minutter og smag til med salt og peber. Det er essentielt, at saucen får lov at simre i så lang tid, da det vil ændre dens konsistens og gøre den ekstra god.
Auberginerne
(Her har jeg reduceret 3 aubergine og 3 æg til 2 hver, da jeg synes 2 er mere end rigeligt. Ændr efter behov).
Skær imens auberginerne i skiver (Jane skriver på langs, men jeg foretrækker på tværs). Drys dem med rigeligt salt og lad dem trække i mindst 30 minutter i et fad.
Skyl herefter aubergineskiverne i koldt vand og dup dem tørre med et stykke køkkenrulle. Vend dem i de sammenpiskede æg og steg dem gyldne i smør eller kokosolie på en pande. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle og stil dem til side.
Opvarm ovnen til 200 grader.
Smør et ovnfast fad med olie og læg skiftevis tomatsauce, aubergineskiver og ost i lag. Start med tomatsaucen og afslut med tomatsauce og ost. Kom fadet i den varme ovn i ca. 25 minutter, til overfladen er gyldenbrun.
Grønne bønnefritter
Vend de frosne bønner med olie eller smeltet smør og fordel på en bageplade med bagepapir og drys dem med salt. Kom dem i ovnen på nederste rille, af hensyn til melanzanen, eller midt i og lad dem stege med i ca. 30 minutter. (En pose i denne opskrift er 750 g, men man kan sagtens bruge halvdelen afhængig af, hvor mange man er, og hvor stor den pose er, man har købt).
Lad retten hvile i et par minutter inden servering.
Tip: Hvis du har ekstra stegte aubergineskiver tilbage, så kan de eventuelt bruges næste dag som tilbehør til frokost. De smager meget ligesom små sunde pandekager.