Mørke lakridskarameller

Lakridskarameller med intens og lækker smag. Den mørke farve kommer udelukkende fra lakridspulveret. De er lette at lave, hvis man har et sukkertermometer.

Indtastet af:

Opskriften giver 50 Karameller

Ingredienser:

Sukker og lakridspulver blandes godt i en kasserolle. Sørg for at alle klumper af lakridspulveret bliver mast ud i sukkeret. Tilsæt glukosesirup og fløde.

Kog op ved svag til jævn varme, under omrøring indtil det koger. Stop med at røre og lad det stå og koge til det er 125 grader varmt. Det tager ca 10 min. Hold godt øje fra temperaturen når 120 grader, herfra går det stærkt.

Hav en form foret med bagepapir parat, samt en dejskraber. Når karamellen er klar, skal den hurtigt hældes i formen, da temperaturen ellers bliver ved med at stige.

Når karamellen er kølet lidt ned, kan den sættes i køleskabet. Efter ca. 10 min. når den er lun, kan den klippes i mundrette bidder. Det skal gå stærkt, for når først den er klippet lidt mindre, køler den meget hurtigere af. Hvis den er blevet kold, kan den istedet slåes over. Placer en skarp kniv, der hvor du vil lave snittet, og slå hurtigt, med en kødhammer eller lign.

Denne opskrift giver nogle meget lækre seje karameller, som holder længe i munden. Sammen med den intense lakridssmag, bliver lækkersulten stillet efter nogle få karameller.

 

Note: I alle opskrifter jeg har set på lakridskarameller, bliver lakridspulveret først tilsat den færdigkogte karamel. Det giver mange klumper og temperaturen bliver nemt for høj, med risiko for at karamellen bliver hård som et bolche. Så det her var lidt af et eksperiment, om lakridssmagen ville blive ødelagt, af at koge med fra starten, eller om massen ville brænde på. Det skete ikke og istedet smager de noget så godt, så det her er helt sikkert metoden jeg vil bruge fremover.

Lakridspulver sælges under mange forskellige navne; Engelsk lakridspulver, Rålakridspulver eller som her Sød lakridspulver.

kommentarer leveret af Disqus

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, samt data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - herunder Low FODMAP, LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2019, Opskriftsamleren.dk