Pizzabund med grahamsmel

Indtastet af:
Fremgangsmåde:

Opløs gæren i vandet og tilsæt øvrige ingredienser. Juster evt. indholdet af mel, hvis dejen er lige til den våde side. Grahamsmel kan erstattes af andre grove meltyper, ligesom det giver en god sprødhed til bunden, hvis man erstatter en smule af melet (max 50 gram) med groft majsmel. 

 

Lad dejen hæve i køleskabet i 20 timers tid. Derved kan dejen laves om aftenen, så er den klar til næste dags aftensmad - og så er der faktisk ret hurtig mad efter en lang arbejdsdag. Eller stil dejen mindre koldt, så reduceres hævetiden. Således kan dejen laves om morgenen, og stilles til hævning på køkkebordet frem til aftensmaden. 

 

Rul/pres dejen ud, lad den hvile lidt hvis der er tid til det, prik den med en gaffel og forbag den (gerne på pizzasten) i 5 min. ved 225 grader. 

 

Tag pizzabunden ud af ovnen og tilsæt fyldet. Jeg foretrækker tomatsauce, efterfulgt af det meste af den revne ost, det ønskede kødfyld, og til sidst resten af osten. Bag pizzaen indtil osten er gylden.

 

Ved at lægge osten under kødfyldet, synes jeg der opnåes en optimal konsistens på osten, fremfor at det hele bliver sprødt.  

 

For at undgå madspild egner weekendens rester af oksesteg, rester af pulled pork eller rester af en kylling sig fortrinligt som pizzafyld. Hvis kødet ikke har så meget smag, kan der suppleres med bacon eller pepperoni, så pizzaen ikke bliver for fersk. Men pas på at der ikke kommer for meget fyld på, så bliver pizzaen tung og klæg.

Opskriften tilhører kategorierne:

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk