Proteinrigt rugbrød med havre og solsikke, 2. dag, færdigt brød

Rugbrød bagt på surdej med frø, kerner og soyaprotein.

Indtastet af:

Opskriften giver 40 skiver

Ingredienser:

Start med at tage 200 g af dejen fra dag 1 fra, og rør den sammen med den surdej du har i køleskabet.
Hæld herefter vand og øl i en skål, og rør proteinpulveret ud heri. Det bliver en tyk og klistret masse, som røres i grunddejen.
Tilsæt kerner, frø og lucumapulver, og rør dejen godt sammen, til de er jævnt fordelt.
Hæld dejen i en lille brødform/sandkageform med teflonbelægning eller silikone. Har du ikke sådan en form, kan du bruge en almindelig brødform, og blot smøre den med en lille smule smør.
Jævn dejen ud med en våd dejskraber, så den får en plan overflade og drys med 5 g af hver slags frø.
Beklæd formen med husholdningsfilm, og lad den hæve på køkkenbordet i 6-8 timer.
Brødet bages i en forvarmet ovn ved 150 °C (varmluft) i 1 time og 15 min. Sæt en bradepande med vand ind i ovnen når du bager brødet. Herved sikre du at skorpen ikke bliver alt for hård og krummen for tør.
Når brødet er færdigbagt – lyder hult, når du banker på bunden – tages det ud og pakkes ind i et vådt viskestykke. Dette er et trick, jeg har lært af en bager, og det skulle hjælpe med at holde på fugten i brødet. Lad det ligge med viskestykket om i 30-45 min., hvorefter det køles færdigt af på en bagerist inden det skæres ud eller pakkes væk i en plastikpose.

  150°   75 min
kommentarer leveret af Disqus

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2019, Opskriftsamleren.dk