Råmarineret laks

Lækker forret med sæsonens råvarer.

Indtastet af:

Opskriften giver 8 portioner

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

Start med at lave aiolien. Pisk æggeblommerne seje og lyse med salten, og rør senneppen i. Pisk olien i lidt ad gangen i en tynd stråle. Hvis der tilsættes for meget olie på en gang, kan man risikere, at aiolien skiller. Når alt olien er brugt, og du har en fast aioli, presses hvidløget og røres i.

Skær laksen og æblet i små tern, og kom det i en skål sammen med limesaften. Hak fennikel og persille fint og rør det i laksen sammen med lidt salt og peber. Stil det på køl i mindst en halv time inden du skal servere det.

Når du er klar til at servere forretten, stikkes rugbrøden ud med et udstikkersæt, så du får 8 stykker. Rist dem på en brødrister eller i ovnen, til de er sprøde uden på, men stadig saftige inden i. Placer udstikkeren på en skive ristet rugbrød, og fyld den op med laks. Pres det let, så det kan holde formen, når du fjerner formen. Fortsæt til du har anrette dem alle 8. Hak valnødderne helt fint og drys dem på toppen af lakseportionerne sammen med en kvist presille. Lav en stribe med en teske pesto på hver tallerken. Kom aiolien i en pose og klip det ene hjørne af, så du får en sprøjtepose. Lav små dutter af aiolien ovenpå pestostriben, og placer et hindbær imellem. Er du i tvivl om anretningen, så se billedet herover. 

Opskriften tilhører kategorien:

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk