Rabarberkage
Med sprød smuldretop
Opskriften giver 12 Stykker
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
For Low FODMAP, følg ændringsforslagene der kommer frem, når du har slået servicen til i "min konto".
Rabarber skæres i bidder på ca. 1,5 cm og hældes i et ildfast fad. Sukker og vanillesukker tilsættes og fadet stilles i en 200 grader varm ovn til de er møre.
Imens laves kagedejen. Blødt smør piskes med sukker. Derefter tilsættes æggene et af gangen, der piskes godt imellem dem. Kornene fra vanillestangen, melet og til sidst mælken tilsættes, pisk imellem hver.
Dejen hældes i en lille bradepande, gerne foret med smurt bagepapir.
Rabarberne fordeles ovenpå.
Marcipan smuldres med de hakkede mandler og hældes ovenpå.
Smuldredejen laves ved at nulre smørret ind i mel og sukker. Når det begynder at hænge lidt sammen i nogle små klumper, fordeles den på toppen af kagen.
Bages ved 200 grader i 20-25 min, eller til dejen er gennembagt og toppen gylden.