Ribsgele

Smuk rubinrød ribsgelé, en klassiker til vildtretter, men prøv også lidt på et smurt rundstykke.

Indtastet af:

Opskriften giver 9 Små syltetøjsglas

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

Ribssaften koges sammen med sukkeret ved middel varme.

Skum overfladen af.

Hold godt øje med, hvornår det begynder at gelere. Du kan se det nærmest overtrækker skeen og drypper langsomt af. Sæt en geleprøve af og giv den 10 min. til at sætte sig. Hvis den ikke har sat sig helt, så kog op igen et par min.

Der er meget stor forskel på pektinindholdet i ribs. Generelt er der mest i de knap modne, eller kun lige modne bær, mens meget modne bær indeholder mindre.

Hav derfor gerne et geleringsmiddel i baghånden og følg anvisningen. Sæt en geleprøve af igen.

Først når prøven er tilfredsstillende, hældes geléen på glas.

Jeg lukker glassene, når de er skummet af og vender dem på hovedet. Efter 10-15 min. vender jeg glassene igen og lader dem køle langsomt af ved stuetemperatur. Det gør jeg for at aktivere vakuum, så geléen kan holde længe.

Der er mange opskrifter, hvor glassene først lukkes dagen efter, når geléen er helt sat. Nogen mener geléen ikke kan sætte sig i et lukket glas, men det er ikke korrekt. Nogen mener, det er for at undgå kondens under låget, men det kan man også undgå ved at fylde glasset helt og vende det på hovedet i starten.

 

 

Opskriften tilhører kategorierne:

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk