Ris a´la mande

Indtastet af:

Opskriften giver 4 portioner

Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Hvis du ikke har en rest, koges først grød af 100 g. grødris og 5 dl mælk, gerne tilsat en flækket vanillestang og alle kornene. Følg fremgangsmåden, som du kan se i opskriften risengrød.


Når grøden er afkølet helt i køleskab, piskes fløden godt, men pas på den ikke gryner. Der røres lidt af flødeskummet ind i grøden, så grøden fordeles godt, derefter tilsættes resten af flødeskummet.


Mandlerne koges op i lidt vand, nemt i mikroovn. De afkøles, gerne ved at hælde koldt vand over. Vandet hældes fra og mandlerne smuttes, så de kommer ud af deres brune hinde. Derefter hakkes de, ikke for groft. Husk at tage en hel mandel fra, hvis der er mandelgave. De hakkede mandler blandes i grøden.


Ris a´la manden smages nu til med vanille (dog ikke hvis grøden er kogt med en vanillestang), sukker og få saltkorn (fint salt). Smagen bliver allerbedst, hvis den hviler til dagen efter, men den er serveringsklar med det samme.


Serveres med lun kirsebærsovs, eller som på billedet: de lækreste Amarena Fabri kirsebær direkte fra glasset ved stuetemperatur.


Så godt, så man kan høre englene synge...Opskriften tilhører kategorien:

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk