Risengrød

På den nemme måde uden at brænde på...

Indtastet af:

Opskriften giver 4 portioner

Ingredienser:
Grødris koges med vandet ved høj varme til det er fordampet, derefter tilsættes mælken. Under omrøring, ved god varme, bringes det i kog, til det koger op til ca. dobbelt størrelse. Sluk straks og læg låg på. 

Gryden pakkes ind i viskestykker og et par dyner og hviler i 60 min. 

Derefter sættes gryden tilbage på kogepladen, og koges ind til passende tykkelse, ved svag varme, mens der røres hyppigt. Smages evt. til med et drys salt.


Serveres med kanel, sukker, smørklat og et godt glas rød saft, f.eks. kirsebærsaft.


Tip: brug aldrig en rund grydeske til at røre med, men brug i stedet en grydeske med flad/lige kant eller en spartel, da den rører en større del af bunden og derfor undgår man at brænde grøden på.


Traditionelt koges risengrød med sødmælk, det er dog ikke nødvendigt. I denne opskrift er der brugt minimælk, men brug den mælk du bedst kan lide.

Opskriften tilhører kategorierne:

Vegetar Vegetar/ Hovedretter Hovedretter Hovedretter/ Vegetar
kommentarer leveret af Disqus

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, samt data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - herunder Low FODMAP, LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2019, Opskriftsamleren.dk