Røget bacon, i saltlage

Indtastet af:

Opskriften giver 1 stk

Ingredienser:

Bemærk: når du steger baconen ændres næringsværdierne markant.

Kog salt, sukker, vand og krydderier i nogle minutter. Lad lagen køle af i køleskabet til næste dag. Det er en fordel af lave rigeligt med lage. Det kommer an på beholderen som skal bruges når kødet skal marineres.

Skær ribbenene og evt. sværen af ribbensstegen. 

Læg stegen i en beholder og overhæld med lage. Sørg for ikke at bruge for stor en beholder, da stegen skal være helt tildækket. 

Læg sammenkrøllet bagepapir (eller andet) i toppen af beholderen, så stegen holdes under overfladen hele tiden. Stil beholderen i køleskabet i 3 dage. 

Skyl baconen under den kolde hane. Tør den med køkkenrulle/viskestykke og læg den på et viskestykke i køleskabet i 2 dage inden den evt. røges.

 

Røgningen 

Baconen bliver bedst og holder længst hvis den røges, men kan spises uden.

Fyld en alubakke med røgsmuld og tryk det let sammen. Der skal bruges ca. 1 liter røgsmuld.

Hæld lidt sprit i hjørnet af alubakken og antænd.

Når flammen går ud, og smulden begynder at ryge, sættes bakken ind i bunden af røgeovnen.

Baconen hænges op og røges.

Gentag denne proces 1-2 gange mere. Jeg foretrækker ialt 2 røgninger.

Efter røgning kan baconen tørres yderligere. Jeg skærer den normalt i tynde skiver med det samme, vacuumpakker og lægger det i fryseren i portioner af ca 120 gram.

Opskriften tilhører kategorien:

kommentarer leveret af Disqus

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, samt data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - herunder Low FODMAP, LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2019, Opskriftsamleren.dk