Rugbrød uden surdej

Indtastet af:

Opskriften giver 1 brød

Ingredienser:

Hvis du er i god tid sætter du rugkernerne i blød i 1-2 timer. Ellers koger du dem i et par minutter og skyller dem i en sigte, så de ikke er alt for varme.

 

Opløs gæren i en skål med kærnemælk, og tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen i hånden eller på maskine 5-10 min., jo længere des bedre. 

 

Læg et viskestykke over skålen og lad dejen hæve et lunt sted i en times tid.

 

Drys evt. noge birkes, sesamfrø eller solsikkefrø i en rugbrødsform, før du hælder dejen i (det smager skønt hvis rugbrødet efterfølgende ristes). Dæk med viskestykke og lad brødet hæve lunt i endnu en time. Husk evt. at smøre formen først.

 

Stil brødet i en 225 grader varm ovn, og skru ned på 180 grader, når det sættes ind.

 

Lad det bage i 1½ times tid. Kernetemperaturen skal være 97 grader. 

 

Lad brødet stå i formen i nogle minutter og hæld det derefter ud på en rist, så det kan køle.

 

 

 

 

kommentarer leveret af Disqus

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, samt data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - herunder Low FODMAP, LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2019, Opskriftsamleren.dk