Rugbrød uden surdej

Indtastet af:

Opskriften giver 1 brød

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

Hvis du er i god tid sætter du rugkernerne i blød i 1-2 timer. Ellers koger du dem i et par minutter og skyller dem i en sigte, så de ikke er alt for varme.

 

Opløs gæren i en skål med kærnemælk, og tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen i hånden eller på maskine 5-10 min., jo længere des bedre. 

 

Læg et viskestykke over skålen og lad dejen hæve et lunt sted i en times tid.

 

Drys evt. noge birkes, sesamfrø eller solsikkefrø i en rugbrødsform, før du hælder dejen i (det smager skønt hvis rugbrødet efterfølgende ristes). Dæk med viskestykke og lad brødet hæve lunt i endnu en time. Husk evt. at smøre formen først.

 

Stil brødet i en 225 grader varm ovn, og skru ned på 180 grader, når det sættes ind.

 

Lad det bage i 1½ times tid. Kernetemperaturen skal være 97 grader. 

 

Lad brødet stå i formen i nogle minutter og hæld det derefter ud på en rist, så det kan køle.

 

 

 

 

Opskriften tilhører kategorierne:

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk