Rustikke sticks

Sprøde grove grissini -en lækker snack

Indtastet af:

Opskriften giver 150 stk

Ingredienser:
Gæren udrøres i det lune vand og rugsurdejen tilsættes. Rør græsk yoghurt i. Rør det grove mel i og havregryn. Tilsæt salt. Hvedemelet tilsættes lidt af gangen og dejen æltes på køkkenmaskine til den samler sig (ca. 10 -15 min.) og slipper siderne.


Hæver til dobbelt størrelse, ca. 1 time.


Fordel olien på bord og hænder.

Dejen slås ned, deles i 2 og formes til sticks. Tykkelse ca. 5 mm, som en stor strikkepind. Første gang brugte jeg en dejskraber med lige kant til at klemme en sticks af i rette størrelse og rullede dem i en tallerken fuld af sesamfrø og den anden halvdel i birkes. Det var ret tidkrævende, derfor har jeg i stedet prøvet at rulle dejen ud mellem 2 stykker smurt bagepapir. Det ene stykke bagepapir fjernes forsigtigt og med pizzahjul skæres de i rette tykkelse og drysses med frø. Bagepapiret lægges på igen, klemmes lidt ned i og så vendes de rundt, så den anden side kommer fri. Bagepapiret fjernes igen forsigtigt og den anden side drysses gavmildt med frø. Herefter skubbes de fra hinanden, siderne trykkes lidt sammen så der også kommer frø på. Nogle af grisinierne flyttes over på et andet stykke bagepapir, så der kommer lidt luft imellem dem.


Fif: noget af dejen kan også skæres op til knækbrød.


Bages ved 225 grader i 6-8 min. eller ved 200 grader varmluft, til de har en gylden farve.


Køles af. Og så skal der selvfølgelig smagstestes mange gange, for om de har fået den rette sprødhed. Hvis de ikke er helt sprøde, tørres de i ovnen ved 100 grader til de er færdige.

  225°   8 min

Opskriften tilhører kategorierne:

Bagværk/ Fuldkorn Bagværk Forretter
kommentarer leveret af Disqus

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2019, Opskriftsamleren.dk