Spelt ala fuldkornsrugbrød, uden rug

Det her speltbrød har smag og konsistens som rugbrød, men det indeholder hverken rug eller hvede, og du kan teste din tolerence på groft surdejsbagt speltbrød.

Indtastet af:

Opskriften giver 1 rugbrød

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

Rør ingredienserne sammen til dejen, aftenen før du skal bage, og lad den stå på køkkenbordet til dagen efter med et klæde over.

Sæt kernerne i blød i kogende vand, hvis du gør det om aftenen, bliver det et softkernebrød og hvis du gør det på bagedagen, bliver de mere hårde.

På bagedagen røres kerner og dej sammen, sirup og salt røres i.

Hvis du gerne vil bage med surdej fremover, så tag 1,5- 2 dl dej i et rigeligt stort glas, som opbevares i køleskabet. Hvis der går mere end en uge inden surdejen bruges igen er det en god ide, at fodre den med lige dele groft speltmel og vand, f.eks. 1 dl af hver. Næste gang du bager tilsættes surdejen, istedet for yoghurt naturel.

Rugbrødsformen smørres med smør og drysses med sesamfrø på bund og sider. Derefter hældes dejen i. Glat overfladen med en våd dejskraber og drys sesamfrø på toppen.

Brødet skal hæve en time ca.

Bages derefter i bunden af ovnen, ved 190 grader i ca. en time. Hvis temperaturen måles skal den være 98-99 grader, men det er også fint ved 100 grader.

Pak det brandvarme rugbrød ind i et klæde, hvis du gerne vil have lidt skorpe. Hvis skorpen skal være blød, pakkes brødet tæt i husholdningfilm.

Brødet er skærefast, allerede mens det er nybagt.

  190°   1 t

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk