Speltboller i pose 1

Lækre og meget nemme boller, hvor dejen æltes i pose, koldhæver natten over, formes, bages og vupti, ingen opvask! En grovbolle der mætter som rugbrød.

Indtastet af:

Opskriften giver 9 boller

Ingredienser:

Kog havregrød af 1 dl havregryn og 2 dl vand. Jeg koger det i tallerkenen i microovnen, 2 min fuld effekt. Men den kan selvfølgelig også koges sammen i en gryde.

Imens hældes 1 spsk. olie i en stor frysepose (8 eller 11 ltr.). 

Grøden køles lidt med 1dl vand og hældes over i posen, sammen med endnu 1 dl vand.

1 dl vand kommes i den varme tallerken eller gryde og gæren opløses heri,  (tjek at vandet ikke er for varmt).

Derefter hældes den i posen, tjek også at havregrødsblandingen ikke er for varm. Hæld derefter majsmel, salt, ahornsirup, og FiberHusk i posen og bland indholdet godt. Tilsæt speltmel og bland igen til dejen er ensartet. Luk posen i toppen med en klemme eller lign. og lad den hæve i køleskabet natten over.

Næste dag klippes posen op og dejen hakkes ud med en spartel eller formes med våde hænder.

Bollerne sættes på bagepapir og bages ved 250 grader 20-25 min. 

Jeg bruger 2 bradepander vendt mod hinanden, som varmes op sammen med ovnen. Med en pizzaspade, sætter jeg bollerne med bagepapir, direkte i den brandvarme bradepande og sætter den anden på som låg. Her bages de 15-20 min og derefter 5-10 min uden den øverste bradepande.

De kan selvfølgelig også bages på en alm. bageplade, så er de færdige efter ca. 20 min.  

Lækre boller som hele familien kunne lide.

  250°   20 min
kommentarer leveret af Disqus

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2019, Opskriftsamleren.dk