Speltboller til fødselsdage og lign.

De her lyse boller bliver superluftige og lette, samtidig har de en lækker saftig krumme. Jeg tror faktisk, det er de lækreste boller, jeg nogensinde har smagt.

Indtastet af:

Opskriften giver 20 boller

Ingredienser:

Lun vandet og opløs gæren heri.

Blend bananerne og hæld i gærblandingen, sammen med fiberhusk, ahornsirup, salt, kanel, vanillepulver og kardemomme. Bland det godt sammen og tilsæt speltmel lidt efter lidt. Brug gerne en røremaskine og ælt godt i 10-15 min.

Hæver til dobbelt størrelse, ca. 40 min.

Formes til 20 boller, enten med våde hænder, olierede hænder eller et par olierede spartler.

Efterhæver ca. 30 min. Ovnen varmes op til 200 grader.

Pensel bollerne med æggestrygelse, og bag dem midt i ovnen i ca. 20 min.

Fif: den samme dej kan bruges til speltsnurrer, som du også kan finde på opskriftsamleren. Brug evt. lidt over halvdelen af dejen til 12 boller, og bag 12 lækre speltsnurrer af resten (ca. 800 g til boller og 600 g til snurrer).

  200°   20 min
kommentarer leveret af Disqus

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, samt data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - herunder Low FODMAP, LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2019, Opskriftsamleren.dk / L. Andersen