Tarte au citron

Indtastet af:
Kilde: Inspireret af Spise med Price ( ændret en del efterhånden)

Opskriften giver 10 portioner

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

Mørdejen

Mørdejen kan med fordel laves i foodprocessor. Smørret smuldres i melet sammen med flormelis, vanillesukker og salt. Tilsæt ægget og saml dejen hurtigt - den må ikke æltes. Jeg trykker den bløde dej ud i en tærteform og derefter hviler den en times tid i køleskabet. Så bager man dejen "blindt" - det vil sige, man lægger et stykke bagepapir oven på dejens bund og sider og fylder formen med f.eks. bagekugler eller tørrede ærter, så dejen ikke hæver op under bagningen. Bages ved 200 grader i ca. 15 minutter. Derpå fjernes bagekugler/ærter og bagepapir og tærten får 5-10 minutter til i ovnen.

Cremen 

Til cremen rives citronerne og saften presses. Det blendes sammen med sukker, æg og æggeblommer, hvorpå fløden blandes i. Hæld cremen i tærtebunden og bag den ved 150 grader i cirka 30 minutter, eller til cremen har sat sig. Lad tærten køle af til køleskabstemperatur. 

Italiensk marengs

Til den italienske marengs kommes sukkeret i en gryde sammen med vandet. Kog det til en klar, lidt tyktflydende sirup, hvis du har et sukkertermometer er den klar ved 120 grader. Det kan dog være svært at måle præcist, hvis man laver mindre mængder. Imens piskes æggehviderne til skum, hvorpå den kogende sukkerlage tilsættes i en tynd stråle, mens der piskes. Bliv ved med at piske til marengsen er kølet af, det tager 10 -15 min. Kom den derpå i en sprøjtepose. Tag tærten ud og dekorer den med marengsmassen. Sæt den tilbage i ovnen under grill til marengsen er let gylden. Lad  tærten køle af før den spises ( det tager kun et øjeblik, hvis den var køleskabskold, inden den kom under grillen).

Note: der er mere end rigelig marengs. 2/3 af opskriften er nok til en tærte, men det er sværere, at måle temperaturen korrekt på sukkerlagen, i denne mængde. Skærer man ned, er det vigtigt man stopper, når siruppen er tyktflydende, da der ellers er risiko for at den krystaliserer. Evt. rester kan bruges til flødeboller, marengs, eller i is.

  200°   15 min

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk